Program

31 grudnia 2015, czwartek, godz.21:00

SYLWESTER W BLUE NOTE

sylwester

Klub Blue Note zaprasza na imprezę sylwestrową. Tradycyjnie będzie ona miała charakter taneczno-„zasiadany”, a przed sceną zaaranżowany będzie parkiet do tańca. Do tańca grać będzie Ania Polowczyk i Piotr Schulz Band – zespół wykonujący energetyczną mieszankę rhythm’n’bluesa, soul, rock’n’rolla, swingu i funky, plus utwory królujące na najzacniejszych listach przebojów!

W przerwach bawić będziemy się przy największych przebojach minionych lat serwowanych przez DJ-a. Wszyscy Goście mają swoje miejsca przy stolikach; dla większych grup – łączymy odpowiednio stoły.

Gwiazdą wieczoru będzie zespół zapewniający stosowną (wystrzałową!) oprawę muzyczną. Energetyczna mieszanka rhythm and bluesa, soulu, rock’n’rolla, swingu i funky – taneczne evergreeny i największe przeboje ostatnich lat w wykonaniu świetnych poznańskich muzyków pod wodzą samego Piotra Schulza. Plus fantastyczny, „zapiaszczony” głos Ani Polowczyk! Tacy artyści gwarantują nieprzeciętny ładunek pozytywnych wibracji. Występy zespołu przeplatane będą setami didżejskimi (muzyka utrzymana w podobnym „klimacie”).

Jedzenie serwowane będzie w formie szwedzkiego stołu – smakowite dania, zarówno ciepłe, jak i zimne, plus trochę słodkości. W cenie zaproszenia zawarte są także napitki alkoholowe oraz te pozbawione „procentów” . Przez całą noc działać będzie oczywiście bar.

Sylwestrowe menu:

ZIMNY BUFET
• filety z gęsi pieczonej z sosem cumberland
• polędwiczki wieprzowe z suszonym pomidorem i kaparami
• filet z kurczaka z farszem paprykowym
• ruloniki schabowe z nadzieniem chrzanowo – rzodkiewkowym
• śliwki suszone zawijane w wędzonym boczku
• szynka schwarzwaldzka z rukolą
• mozarella z pomidorem i sosem bazyliowym
• ruloniki z łososia wędzonego z melonem
• pstrąg w galarecie
• deska serów i wędlin

SAŁATKI
• sałata grecka
• sałatka z rukolą, serem rokpol i gruszką w sosie vinegrette
• sałatka z pora z  szynką i ananasem
• sałatka z brokułem, kalafiorem i pomidorami
• koktajl z owoców południowym

DANIA GORĄCE
• polędwiczki wieprzowe z kaparami i suszonym pomidorem
• filet z kaczki pieczonej z jabłkami
• łosoś podany na szpinaku w sosie serowym
• pomidory nadziewane ryżem i warzywami zapiekane z serem

DODATKI
• marynaty, pieczywo mieszane, bułeczki bankietowe, masło
• sosy różne

DESER
• sernik krakowski
• jabłecznik
• pączki

ŚNIADANIE
• barszcz czysty z paluszkiem
• wieprzowina z peperonatą

 

W cenie zaproszenia także 0,7 l. wódki na parę (z możliwością zamiany na wino lub inny alkohol). Kawa, herbata, soki – bez ograniczeń.

Zaproszenia w cenie 295 zł od osoby, można rezerwować e-mailowo: klub@bluenote.poznan.pl lub telefonicznie: 61 851 04 08, 61 657 07 77